top of page

Rapport: Falsterbo 10/9

GBF:s långexkursion till Falsterbo söndagen den 10 september.

Vi var 18 glada GBF:are som på söndagsmorgonen kl. 07:00 satte oss på bussen för att åka till Falsterbo och skåda fågel. Vi åkte med Röke-buss och som vanligt fungerade allt mycket bra. Ett tack till Röke-buss!

Vi var framme vid Falsterbo runt 9-snåret och vi gick snabbt ut till Nabben, där vi började skåda både änder, vadare och rovfågel som sträckte söderut. Därefter gick vi till fyren, som var öppen och hade en liten butik. Där tog flera av GBF:arna en gofika innan vi gick tillbaka till bussen för att fortsätta till Ljungen. På Ljungen tog vi vår medhavd lunch och skådade sträckande rovfågel. Vi såg åtminstone tre fina skruvar av framför allt ormvråk, som skruvade sig sakta uppåt för att därefter dra vidare söderut. Vi avslutade och åkte hem och var hemma vid 16-tiden. Tack till deltagarna för ett trevligt sällskap och en mycket trevlig dag.


Slutlista på observerad fågelarter:

Ormvråk, Råka, Ringduva, Skata, Fasan, Kaja, Gräsand, Tofsvipa, Sparvhök, Kärrsnäppa, Gravand, Skedand, Smådopping, Sothöna, Sävsparv, Vitkindad gås, Gluttsnäppa, Gråhäger, Stäpphök, Havsörn, Glada, Tornfalk, Kråka, Sädesärla, Gulärla, Ladusvala, Hussvala, Stjärtand, Knipa, Bläsand, Kricka, Större strandpipare, Skrattmås, Storskarv, Fiskmås, Gråtrut, Sångsvan, Knölsvan, Blåmes, Pilfink, Stare.


/ Lennart BjörkquistUtsikt från Nabben mot Falsterbo fyr. Foto: Thomas Johnsson


Comments


bottom of page