top of page

Natur i Gambia den 26 februari

Efter årsmötet: Västafrikanska Gambia är ett charterresmål som hängt med sedan 60-talet. Men här finns mycket mer att se än bara ”sol och bad”. Mikael Arinder berättar och visar

bilder från sin novemberresa i Gambia. Landet bjuder på enastående fågelskådning med exotiska fåglar i färgsprakande dräkter. Här möter man såväl lokala västafrikanska arter som övervintrande fågelgäster från Europa.


Ett besök i Gambia är så mycket Afrika en resa kan bli. Starka intryck från den fattiga gambianska landsbygden och den smockfulla färjan över Gambiafloden blandas med natursköna vyer och möten med krokodiler och apor. Bildvisningen börjar vid mangroveträsk och saliner vid Atlantkusten, och fortsätter inåt landet genom våtmarker, galleriskog, torr guineasavann, tät högstammig djungel med lianer, gröna risfält, jordnötsodlingar och mangrovebuskage. Fågel- och djurbilder varvas med bilder på människor och miljö.


Mikael är en driven fågelfotograf som är född och uppvuxen i Osby (och då med efternamnet Jonassohn), men är numera bosatt i Kävlinge.


Varmt välkomna!


Förfrågningar: Thomas Johnsson, 070-331 61 26留言


bottom of page