top of page

GBF firade 70 år...

Uppdaterat: 17 nov. 2019

På fredagskvällen den 15 november samlades drygt 50 GBF:are i Fredholms matsalar på Norra Station i Hässleholm. Vår ordförande, Tommy Nilsson, hälsade oss hjärtligt välkomna till evenemanget och bjöd in till en härlig måltid. Eller vad sägs om t ex äppelgravad lax med picklad rödlök och blomkålskräm, klassisk oxbringa med picklade äpplen och pepparrotskräm eller kräftbouché med krasse och dill. Och till det ett glas vatten, öl eller vin. Det sistnämnda ur egen portmonnä.

Mätta och belåtna omgrupperade vi till en näraliggande sal, där kaffe och tårta stod uppdukat. Vi lät oss väl smaka och bjöds dessutom på en gedigen och mycket trevlig tillbakablick på vad som förevarit i vår förening under sjuttio år. Arne Gustavsson, vår nestor, stod för framförandet. Vi fick hänga med från då föreningen bildades av bl a konservator Stig Linder hösten 1949 fram till våra dagar. Exkursioner, långresor, inventeringar, utställningar, tidskriftsutgivning, unga och gamla GBF:are passerade revy under föredragningen - och några hyllades speciellt för sina insatser för GBF.

Även om vi uträttat mycket under alla år, gäller det att blicka framåt! Thomas Johnsson presenterade som hastigast 12 punkter, som styrelsen vill satsa på under kommande år. Viktigast av allt är att främja den biologiska mångfalden inom vår kommun. Och till nästa år hoppas vi mycket på en satsning för barn, ungdomar och familjegrupper med syftet att få in yngre personer i vår förening - och att vi därmed sänker medelåldern.

Kvällen avslutades vid halvtiotiden med att Tommy Nilsson tackade alla för vårt arbete för föreningen. Vi lämnade nöjda lokalen och möttes av snålblåst och duggregn men så ska det ju vara i november månad!


Thomas Johnsson


Drygt femtio GBF:are avnjuter en mycket god måltid i Fredholms matsalar.


Comments


bottom of page