top of page

Rapport: Trädgård & mångfald 20/10

Torsdagen den 20 oktober bjöd GBF in oss till en föreläsning med Thomas Johnsson, och då tillsammans med medlemmar ur Göinge Trädgårdssällskap. Thomas visade vad vi kan göra för att skapa biologisk mångfald i våra trädgårdar.

Här visades på ett mycket bra sätt, både med ord och vackra bilder från familjen Johnssons egen trädgård, hur mycket vi alla kan hjälpa till för skapa denna så nödvändiga mångfald, detta bara på en liten täppa om 400 kvadratmeter.


Exempel på växter som visades var den berömda fjärilsbusken (syrenbudlejan), solrosor, olika klöverarter, lavendel med mera. Bl a hade familjen där borta på Solbrinken lämnat ett stycke av gräsmattan oklippt för uppsläpp av insektsvänliga blomster och gräs. Bra exempel, då undertecknad själv inte klarar av att klippa den lilla vackra ”pyttan" (tusenskönan), ej heller den underbara majveronikan, som trots namnet behagar att kunna blomma ända in i oktober. Bland fruktträd och buskar frodas ju också många av våra fåglar, allt från duvor, trastar och mesar.

Efter en dryg timme, eller rättare sagt en mycket berikande dito, återvände herr Nilsson med hustru till vår egen täppa mycket nöjda och belåtna. Tack Thomas för en som vanligt bra föreläsning! Tack även till gästerna från Göinge Trädgårdssällskap, som bidrog till att vi blev 42 åhörare denna kväll, välkomna åter!

Vid Pennan

Johnny Nilsson


Comments


bottom of page