top of page

Rapport: Ormföreläsning 14 oktober

Igår kväll avnjöt vi en ytterst intressant föreläsning om ormar i Göinge och världen...

Det var herpetologen Rickard Ljunggren från Hässleholm som mycket initierat berättade om ormar i Sverige (snok, huggorm & hasselsnok) och övriga världen (både giftiga och ogiftiga). Vi fick kunskaper om deras utseende, beteende och var vi finner dem (bl a i våra egna hemtrakter). Många myter avlivades av Rickard och i halvlek fick vi gå fram och titta på ett antal levande ormar, både giftiga och totalt ofarliga arter. Vi noterade att de var väldigt vackra djur och att man ska visa dem respekt. Huggormen håller sina numerär, medan snoken är på tillbakagång i vårt land. Hasselsnoken är mer värmeälskande och vi finner dem främst längs våra kusttrakter i södra delen av landet.

De mest modiga GBF:arna fick möjlighet att "klappa" de vackra djuren - och efter det kunde vi konstatera att vare sig vår ordförande eller adjungerad kassör slutade sina dagar i Läredaskolans aula! Det blev istället en mycket positiv upplevelse!

Stort tack, Rickard, för en föredömligt genomförd föreläsning - vi var mycket nöjda när vi lämnade detta GBF-arrangemang!


/ Thomas Johnsson, 070-331 61 26Herpetologen Rickard Ljunggren föreläser Foto: Thomas Johnsson (iPhone)

Comments


bottom of page