top of page

Rapport "Möt våren..." 22/4

Möt våren vid Mölleröds kungsgård (22 april 2024)


Trots den kyliga kvällen blev vi ändå 21 medlemmar som samlades vid kungsgården kl 18.

Vi flyttade 2019 arrangemanget från Magle våtmark till Mölleröds kungsgård, som jag bedömde vara ett lugnare område. Magle var nämligen vid vissa tillfällen ett riktigt blåshål.  Vid kungsgården har vi gått samma runda under alla år; jag hade  en tanke att ändra på detta genom av leda gruppen bort till den nya våtmarken men efter att jag sett en rapport om att en trana låg på bo där, ansåg jag att det var olämpligt, så det blev samma gamla runda, men den går ju trevligt på stigar med ek och avenbok mm längs med Almaån.


Kvällen avslutades som vanligt med korv och bröd, samt sedvanlig utdelning av två stycken holkar. En till deltagaren med flest rätt på tipsrundan - denna tillföll Hans Joelsson med 11 rätt av 12. Den andra holken lottas alltid ut; lyckliga vinnare här blev  Kenneth Derzon  och Karin Bandholtz. GATTIS till alla tre!   


Trots den kyliga kvällen blev det en rolig afton, dock saknades obsar på kungsfiskare och forsärla vid ån, bara en knipa visade upp sig, en hona dito låg i den lilla dammen vid ruinen.

Några frusna  starar tittade ner på oss från en ektopp, som tröst och fick herr Nilsson   höra en korps kraxande.


Angående kvällens frågor; dessa kunde handla lite om fåglar, någon om blomster, någon om antalet ben på en spindel eller om hur många arter av orm vi har i Sverige. Någon  hade besvär med stavningen till ABBORRE (antal B och R).


Tack till alla som hjälpte till. Läs gärna Georg Malms fina rapport på Facebook! Tack Georg även för bilderna där.

Ni som var med denna kväll fick också reda på varför en ko har fyra magar - SVAR: En  för lättmjölk, en för mellanmjölk, en för standardmjölk  samt  de sista  för grädde. Denna uppgift, som kanske inte är alldeles sann har jag fått från en skämttidning med amnet:UT I VÅR HAGE !


// Vid pennan  Johnny Nilsson


GBF:are vid Mölleröds kungsgård. Foto: Georg Malm

Kommentare


bottom of page