top of page

Långexkursion till Falsterbo 7 september

Lördagen den 7 september satte sig 21 st. morgonpigga GBFare i bussen för att resa till Falsterbo. Vädret i Hässleholm var lite ruggigt och kyligt men ju närmre vi kom Falsterbo desto finare blev det. Väl framme i Falsterbo så började vi dagen med att vandra ut till nabben där vi skådade fåglar av olika slag. På vägen ut så visade Pål-Axel, Mats och Jonny floran och insekter som finns utmed golfbanan och vattnet. Insektshåvarna var i flitig användning.

När vi var färdiga med Nabben så åkte vi till Skanörs hamn där vi vandrade ute på ängarna och våtmarken. Där gällde samma som tidigare, håvar, kikare och ögon användes flitigt.

Vi fortsatte dagen med att åka till Skanörs ljung där vi medan vi åt våran lunch skådade lite flyttande rovfåglar efter det så gick vi ut på Falsterbo skjutfält där Pål-Axel visade deras projekt med att bearbeta sandmarken för att gynna specifika insektsarter. Totalt såg vi 52 olika fågelarter.

Ett stort tack till våran chaufför Sven Rune från RÖKE buss som framförde bussen med stor skicklighet och säkerhet och till Pål-Axel, Jonny och Mats som visade oss insekterna och floran. Ett speciellt tack till GBFarna som följde med. Det var ert goda humör och trevliga stämning som gjorde resan så bra.

Fågellista: Sångsvan, Sädgås, Grågås, Kanadagås, Vitkindad gås, Gravand, Krika, Gräsand, Brunand, Ejder, Knipa, Smådopping, Gråhakedopping, Storskarv, Gråhäger, Bivråk, Brun Glada, Brun kärrhök, Duvhök, Sparvhök, Fiskgjuse, Tornfalk, Aftonfalk, Lärkfalk, Strandskata, St. strandpipare, Ljungpipare, Kustpipare, Tofsvipa, Kärrsnäppa, Storspov, Gluttsnäppa, Skrattmås, Fiskmås, Gråtrut, Fisktärna, Ringduva, Tornseglare, Backsvala, Ladusvala, Hussvala, Trädpiplärka, Ängspiplärka, Gulärla, Sädesärla, Lövsångare, Skata, Kaja, Råka, Kråka, Stare, och Hämpling.


Vid datorn, Lennart BjörkqvistFalsterbonäset med fyren foto Krister Larsson

Commentaires


bottom of page