top of page

Bioblitz lördagen den 24 augusti...

Uppdaterat: 2 sep. 2019

..är en inventering av olika organismer inom ett begränsat område och under begränsad tid. Syftet med en bioblitz är att upptäcka, räkna, kartlägga och lära mer om de levande varelserna inom området men också att öka intresset för biologisk mångfald och förståelsen för att skydda och vårda värdefulla områden. Detta är fjärde året som GBF genomför en bioblitz.


Vilket område inventerar vi: Läreda industriområde & Stoby våtmark.

Vilka deltar: Fågel-, flora-, småkryps- och digitalFOTOgruppen men även övriga medlemmar inom GBF.

När inventerar vi: Lördagen den 24 augusti, samling vid norra delen av Stoby våtmark kl 08:00 och vi håller på framåt eftermiddagen. Reservdag (p g a vädret): Söndagen den 25 augusti! OBS! Ange om ni även kan delta den 25/8 och hur vi i så fall kan nå er för att informera er om detta!


Samtliga deltagare anmäler sig till Thomas Johnsson på thomas@clangula.se eller 070-331 61 26 senast den 20/8! Vi kommer nämligen att bjuda på en lätt lunch (italiensk pastasallad; så klart!)! Ta gärna med egen fika om du blir sugen före eller efter lunchen!

Resultatet av denna omfattande inventering kommer sedan att redovisas i en skriftlig rapport på vår hemsida www.gbfnatur.se.


Välkommen till en trevlig träff där vi förenar nöje med nytta!


/Thomas Johnsson

Stoby våtmark är en intressant del av inventeringsområdet.

Comments


bottom of page